Home
Handicappris til opholdsstedet Haudal PDF Print E-mail

Birgit og Hans Michelsen fra Fonden Opholdsstedet Haudal i Farre modtog i 2011 Handicaprådets handicappris som en påskønnelse for det store arbejde, de nu har gjort i 14 år for børn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

Egentlig har Birgit og Hans Michelsen det bedst med at være på arbejde i det store hus i Farre, hvor de leder aflastningshjemmet Haudal. Men i går måtte de tage turen ind til Hammel for at modtage den pris, Handicaprådet i Favrskov Kommune uddeler hvert andet år. Modtagerne leder aflastningshjemmet Haudal, der er for hjemmeboende børn og unge fra 3-18 år.

- Børnene og familierne finder et åndehul hos jer. I er rollemodeller og har bygget Haudal op med hjertblod og varme. I fortjener i aller højeste grad prisen, lød det blandt andet fra borgmester Nils Borring.

Handicappris til Opholdsstedet Haudal

Også Henry Drejer fra Fonden Haudals bestyrelse tog ordet i byrådssalen i Hammel. Han har været med i bestyrelsen siden begyndelsen i 1997.

- Haudal er jeres livsværk, og I har betydet en stor forskel for mange mennesker, sagde Henry Drejer.

Med i salen var også Birgit Nielsen fra Erslev. Hun har indstillet Haudal til handicapprisen.
- Vores søn Claus på 20 år er en højtfungerende autist. Fra han var otte år er han kommet i aflastning på Haudal. I begyndelsen ville vi ikke have ham på aflastning, for vi ville klare det hele selv. Men vi kunne jo godt se, at de kunne gøre noget helt specielt for Claus. De fik ham til at lege med andre og åbne op. De er tillidsvækkende og rummelige, og Claus havde nogle fantastiske år på Haudal, siger Birgit Nielsen, der glæder sig over, at Birgit og Hans Michelsen nu kan tage prisen med hjem til Farre og dele anerkendelsen med de 18 medarbejdere. Og ikke mindst de fire døtre, der også har været og stadig er en stor del af Haudal.

I indstillingen skriver Birgit Nielsen blandt andet:
"Der har altid været en familiær, tryg og åben atmosfære, hvor Birgit og Hans med indlevelse og samtidig professionel indsigt har levet sig ind i hvert enkelt barns helt specielle univers, så det har været muligt at skabe en helt eller næsten helt normal barndom".

Hans og Birgit Michelsen er lidt uvant med al opmærksomheden og de mange flotte ord.
- Vi arbejder for børnene og forældrene, og det er jo bare noget, vi gør. Det er en livsstil, og vi får svært ved at slippe Haudal på et tidspunkt. Vi er meget beærede over at modtage prisen, lyder det fra Birgit Michelsen, der fortæller, at prisen på 5.000 kroner skal bruges til en iPad til børnene.

Adspurgt om, hvad der er det vigtigste i deres indsats, siger Birgit Michelsen:
- Det er at være med til at etablere kammeratskab børnene imellem og så gensidig respekt. De kan så meget sammen trods deres forskelligheder.

Kilde: Favrskov Kommune

 

Arbejdstilsynet

Smiley
Arbejdstilsynet har givet Fonden Haudal følgende smiley:Handicappris

Handicappris til opholdsstedet Haudal
Birgit og Hans Michelsen fra Fonden Opholdsstedet Haudal i Farre modtog i 2011 Handicaprådets handicappris som en påskønnelse for det store arbejde, de nu har gjort i 14 år for børn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.