Home Fysiske rammer Sansehaven
Sansehaven PDF Print E-mail


Pædagogikken og vores metoder på Haudal tillægger sanserne en kæmpestor betydning. Det præger blandt andet den store have, hvor børnene kan udfordres og stimuleres på alle syv sanser.

Cirka 70 meter køre- og gangsti er anlagt i den store have, så alle kan komme på opdagelse, uanset førlighedsnivauet.

Man kan starte med en tur i sansegyngen, hvor seks børn og voksne kan sidde sammen og dele oplevelsen. Her udveksler vi mange ”fortrolige” samtaler og synger sange.

Sansestien starter ved en 15 meter lang tunnel af pil. Den er dunkel, kølig og giver en kontrastfuld atmosfære i forhold til resten af haven. Stien fortsætter til højbede med jordbær på begge sider, og videre forbi bærbuske som brombær, hindbær og solbær.

Stien passerer også små plantekasser med krydderurter, og det er alt sammen noget, børnene kan deltage i plukning og tilberedning af.

Videre ad stien er der højbede, som virkelig er en oplevelse for øjnene: blomstrende stauder i alskens farver lige fra forår til efterår. De tiltrækker også mange sommerfugle.

Senere kommer vi til krukker med stærkt duftende planter. Duftpelargonie og heliotrop er nogle af dem, og derefter kommer vi til plantekrukker med elefantgræs og lammeøre. De føles meget forskelligt, når man rører ved bladene.

I haven er også en ottekantet træpavillion med naturbevoksning på taget. Her kan vi sidde på bænke og lytte til de forskellige klanginstrumenter, som børnene kan stoppe op og give et nummer på.

Stien fortsætter ind i en hytte af pil, hvor der er vindspil, forbi hønsegården, forbi forskellige frugttræer og tilbage til det flisebelagte areal. Rundt i haven er der cirka 25 forskellige frugttræer, troldhassel, sommerfuglebusk, roser, lavendel og mange andre planter.
 

Arbejdstilsynet

Smiley
Arbejdstilsynet har givet Fonden Haudal følgende smiley:Handicappris

Handicappris til opholdsstedet Haudal
Birgit og Hans Michelsen fra Fonden Opholdsstedet Haudal i Farre modtog i 2011 Handicaprådets handicappris som en påskønnelse for det store arbejde, de nu har gjort i 14 år for børn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.