Home Fysiske rammer Sanserum
Sanserum PDF Print E-mail


Sanserummet kan give mennesker med nedsat funktionsevne mulighed for positive, sansemæssige oplevelser. Her slapper man fantastisk godt af. Stemningen er harmonisk, tryg og rolig, og man får en god og tæt kontakt til hinanden. Sanserummet er et tilbud, som børnene og de unge ofte selv efterspørger i aflastningen.

Rummet er bygget op af bløde og hårde madrasser omkring en stor, varm vandseng. Boblesøjler giver skiftende lys og en afslappende brummen, og i loftet hænger en spejlkugle. På den ene væg vises oliefarver projiceret ind i en cirkel, der er blinkende lydeffekter og en cirkel med hundredevis af flettede metalstjerner i loftet. Sammen med stille afslapningsmusik giver disse ting en helt utrolig følelse af at være i en anden verden.

I sanserummet er der også en massagebriks samt tre store gymnastikbolde til træning. Pædagogisk massage giver børnene trivsel og velvære og kan styrke evnen til at indgå i sociale sammenhænge.

Rummet har også en kugledyne, som virker beroligende på motorisk urolige børn. Den er fyldt med lydsvage plastikkugler, der stimulerer berøringssansen, muskler og led. Vægten af kuglerne giver punktvise tryk på kroppen, og når man vender sig, får man et nyt tryk og respons tilbage til hjernen. Nogle kan lide at bruge kugledynen som underlag, andre at have den over sig.


 

Arbejdstilsynet

Smiley
Arbejdstilsynet har givet Fonden Haudal følgende smiley:Handicappris

Handicappris til opholdsstedet Haudal
Birgit og Hans Michelsen fra Fonden Opholdsstedet Haudal i Farre modtog i 2011 Handicaprådets handicappris som en påskønnelse for det store arbejde, de nu har gjort i 14 år for børn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.