Home Sociale rammer Selvhjulpenhed
Selvhjulpenhed PDF Print E-mail


Generelt træner vi børnene og de unge i at blive så selvhjulpne og selvstændige som muligt. Det gælder både på hverdagsholdene, hvor madpakkerne smøres af de unge selv, såfremt de er fysisk og mentalt i stand til det, men også i det hele taget i praktiske situationer.

Hvis der ikke er fysiske eller mentale hindringer for at deltage i stedets praktiske gøremål, deltager børnene og de unge i madlavning, borddækning, afrydning samt opvask. De deltager efter formåen i at skifte sengelinned ved aflastningens ophør og hjælper til med fodring og pasning af Haudals dyrehold.

Børn og unge på Opholdsstedet Haudal bestemmer selv, om de vil i spa- eller brusebad, men vi råder til bad hver aften og god hygiejne. Personalet støtter ved af- og påklædning, enten verbalt eller ved fysisk hjælp. Vi forholder os også til tøjvalg, oprydning og blufærdighed. Målgruppen har ofte en anden form for blufærdighed end flertallet.
 

Arbejdstilsynet

Smiley
Arbejdstilsynet har givet Fonden Haudal følgende smiley:Handicappris

Handicappris til opholdsstedet Haudal
Birgit og Hans Michelsen fra Fonden Opholdsstedet Haudal i Farre modtog i 2011 Handicaprådets handicappris som en påskønnelse for det store arbejde, de nu har gjort i 14 år for børn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.