Home Er aflastning noget for jer?
Er aflastning noget for jer? PDF Print E-mail

Hvis I som familie har brug for mere luft i hverdagen, og jeres barn kan have glæde af nye oplevelser, kan Fonden Opholdsstedet Haudal sagtens være noget for jeres familie.

Såfremt barnet eller den unge tilhører vores målgruppe, kan I via jeres sagsbehandler søge om en aflastningsplads. Vi vil ofte bede om relevante papirer, for at få et godt kendskab til jeres barn. Det første møde er som regel sammen med sagsbehandler på Opholdsstedet Haudal.

Når der er plads på et hold, der er optimalt for jeres barn, kommer barnet sammen med jer på besøg umiddelbart inden det første aflastningsophold. Gruppens pædagog vil også være her, så I alle sammen kan møde hinanden og få de praktiske ting på plads.

Som forældre har I stor medindflydelse, også under indkøringsfasen. Nogle børn og unge starter i aflastning hos os helt uden problemer, mens andre har svært ved at slippe forældrene – og omvendt. Men med tålmodighed lykkes det altid, med både glade børn og forældre til følge.

I udfylder standardskemaer, så vi kan tages hensyn til barnets rutiner og vaner i forskellige situationer. Alle børn og unge på Haudal har en kontaktbog, som følger dem mellem stedet her og deres eget hjem, hvor I kan læse en beskrivelse af dagenes forløb ved hver eneste aflastning. Bogen indeholder også en fotodagbog.
 

Arbejdstilsynet

Smiley
Arbejdstilsynet har givet Fonden Haudal følgende smiley:Handicappris

Handicappris til opholdsstedet Haudal
Birgit og Hans Michelsen fra Fonden Opholdsstedet Haudal i Farre modtog i 2011 Handicaprådets handicappris som en påskønnelse for det store arbejde, de nu har gjort i 14 år for børn og unge med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.